خیلی وقتها، تکنیک عالی برای ایده پردازی به ذهنمان خطور میکنند: راهکارهایی برای مشکلات غیر قابل حل بشری، روشهایی برای یک شبه پولدار شدن، اختراع ریموت کنترل برای یخچال و خلاصه ایدههایی که احساس خود ادیسون پنداری را در ما حسابی تقویت میکنند. اما ایدهی ناب و درست و حسابی، حاصل یک لحظه الهام است؛ یعنی برای رسیدن به آن باید ذهنمان را از روزمرگیهایی که بیهوده، فکر را اشغال میکنند، پاک کنیم.

1) تکنیک اسکمپر
SCAMPER روشی برای ایده پردازی است که توسط باب اِبری (Bob Eberie) طراحی شده و قدرت اراده را در ایده پردازی به عنوان محرک اصلی در نظر میگیرد. در واقع این روش، چکلیست شناخته شدهای را شامل میشود که به فرد کمک میکند ایدههایش را برای بهبود محصولات موجود یا تولید یک محصول کاملا جدید ثبت کند. چکلیست تکنیک اسکمپر موارد زیر را در بر میگیرد:
2) طوفان فکری
در این فرآیند راه حلهای بسیاری برای مشکلِ مشخصی، پیشنهاد میشود. اینجا تأکید روی تعداد ایدههاست نه درستی یا غلطی آنها. یعنی همهی افراد، بدون ترس از انتقاد ، آزادانه نظرشان را بیان میکنند و ایدههایشان با آغوش باز پذیرفته میشوند. در واقع، در یک جلسهی طوفان فکری، ایده هرچه نامتعارفتر، بهتر! چرا که کم کردن شاخ و برگ ایدههای بزرگ یا عجیب و غریب، سادهتر از تبدیل ایدهای کوچک به راهحلی مؤثر است.
3) لیست کردن
لیست یک روش کاملاً تحلیلی است که در آن نقاط قوت را شناسایی می کنیم ، و مشخصات مختلف محصول یا خدمات ارائه شده را لیست می کنیم. به عنوان مثال ، برای درک اینکه چگونه می توانیم یک محصول را بهبود ببخشیم ، قطعات آن را جدا می کنیم ، خصوصیات فیزیکی هر قسمت را ضبط می کنیم و تمام عملکردهای هر قسمت را بررسی می کنیم تا ببینیم چه تأثیر مثبت یا منفی در هر یک از آنها تغییر می کند.
4) برنامه ذهنی
نقشه ذهنی یک روش گرافیکی است که برای ایجاد ارتباط بین اطلاعات یا ایده های مختلف جمع آوری شده استفاده می شود. در این تکنیک ، هر قطعه از اطلاعات یا ایده بر روی کاغذ نوشته می شود و سپس توسط یک خط یا منحنی به ایده یا اطلاعات قبلی یا بعدی متصل می شود. به این ترتیب شبکه ای از روابط ایجاد می شود. این تکنیک اولین بار در دنیای ایدئولوژی توسط یک محقق انگلیسی به نام تونی بوزان در کتاب خود از سران استفاده کنید 1972 توسعه یافت. از نقشه های ذهنی در طوفان مغزی و برنامه ریزی پروژه استفاده می شود. این روش همچنین برای حل مسئله و یادداشت برداری استفاده می شود. مانند سایر تکنیک های نقشه برداری ، تکنیک نقشه برداری ذهن به دنبال طبقه بندی اطلاعات است تا بتوانید مفاهیم و ایده ها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
5) تصویرگری و محرک های بصری
ایجاد تجسم به معنای درک یک مسئله است تا آن را بصری یا بصری بررسی کنید. به این ترتیب ، دیگر لازم نیست که خودتان در مورد مسئله فکر کنید ، بلکه در عوض بر روی یک قسمت کاملاً متفاوت تمرکز کنید (یعنی تصویر یا تصاویر). اما نکته این است که هنگام ناظر به تصویر ، ذهن ناخودآگاه شما هنوز در فکر مشکل اصلی است. به این ترتیب ، از طریق کشف و شهود ، ناگهان راه حل های متنوعی پیدا می کنید که باید سریع بنویسید.